Ferestre din lemn stratificat

Ferestre moderne si elegante

Trebuie spus de la bun inceput ca FERESTRELE DIN LEMN STRATIFICAT incorporeaza foarte multa tehnologie si foarte multa manopera.

Tehnologie pentru ca se lucreaza cu un material natural -lemnul- ce trebuie sa raspunda la final unor cerinte de confort moderne fara a pierde insa calitatea, frumusetea si naturaletea materialului Manopera pentru ca dupa prelucrarile mecanice lemnul ajunge in forma sa finala, eleganta, dupa o prelucrare manuala speciala; sunt necesare slefuiri si finisari repetate, multiple straturi de lacuri de protectie si in general multa atentie si ingrijire.

Tehnologia lemnului stratificat ajuta la crearea unui material cu o durabilitate mai mare in timp. Durata de viata creste prin faptul ca sunt suprapuse mai multe lamele de lemn ceea ce ajuta la anularea tensiunilor ce ar putea aparea in ramele ferestrelor. Totodata lemnul stratificat capata si rezistenta crecuta la actiuni mecanice.

Protectia la intemperii este asigurata prin aplicarea unor lacuri de calitate, in mai multe straturi asigurand astfel si aspectul estetic al produsului finit.

Deasemenea se poate apela la protejarea pe exterior cu profile de aluminiu, dubland durata de viata a ferestrelor dumneavoastra.

CERCETATORII BRITANICI, sau ca sa fim mai exacti cercetatorii de la "Imperial College London" si "Heriot Watt University" au aratat ca ferestrele din lemn stratificat au o durata de viata de minim 60 de ani, in conditii specifice mediului suburban, si au o rezistenta mai buna decat ferestrele din PVC echivalente dupa 60 de ani de functionare sau mai mult.

Procesul de productie

In primul rand
materia prima
lemnul stratificat se obtine prin taierea radiala a bustenilor, din scandurile astfel obtinute urmeaza eliminarea nodurilor, bucatile rezultate trebuiesc apoi imbinate in dinti formand lamele lungi de pana la 6m, iar lamelele rezultate sunt lipite si presate (avand grija la alternarea sensului fibrei de lemn) pentru a forma materialul brut pentru ferestre si anume profile rectangulare de diverse grosimi din lemn triplu stratificat.
Pasul doi
debitarea
lemnul este taiat la lungimi corespunzatoare, indreptat-rindeluit si calibrat.
Pasul trei
profilare
barele de lemn stratificat sunt profilate pe pe CNC-uri speciale, si intra la prima slefuire.
Pasul patru
asamblare
profilele de lemn stratificat sunt asamblate in presa hidraulica rezultand astfel ramele ce vor forma tocuri sau cercevele.
Pasul cinci
profilare exterioara
ramele se profileaza pe exterior in functie de destinatia lor finala ( tocuri sau cercevele).
Pasul sase
slefuire
toate ramele intra la slefuit si finisat, granulatia materialelor de slefuit crescand treptat de la P80 pana la P180 sau chiar P220 .
Pasul sapte
vopsire
toate ramele intra la vopsire (aplicarea unor lacuri ecologice de protectie, lacuri pe baza de apa), un produs finit intrand de nu mai putin de opt ori in cuptorul de uscare.
Pasul opt
feronerie
ramele pentru ferestrele mobile intra acum in atelierul de feronerie unde sunt instalate toate accesoriile ce tin de deschideri si inchideri.
Pasul noua
ambalare&transport
ferestrele sunt transportate fara geamuri (acestea se transporta separat catre clienti-deasemenea in conditiii speciale) catre clienti, dar pentru a fi transportate sunt ambalate in mod special, lemnul fiind extrem de sensibil la loviturile ce pot aparea pe drumurile patriei.
Pasul zece
montaj ferestre&geamuri
ferestrele sunt montate in golurile pregatite, sunt ancorate, echilibrate iar apoi se instaleaza geamurile si se fac reglajele finale.

Ferestre eficiente energetic

Astazi toata lumea se intereseaza despre cum poata sa devina eficienta energetic. Cu siguranta unul din punctele importante din casa unde puteti imbunatati pierderile de energie sunt ferestrele. Pentru ca lemnul este un izolator termic recunoscut, lemnul stratificat are implicit o eficienta termica excelenta, iar ferestrele dumneavoastra au un avantaj major. Bineinteles ca este foarte important ca si geamurile sa fie cu doua straturi de sticla(termopan) sau chiar trei straturi de sticla(tripan) . Standardele Europene prevad valori de eficienta termica reduse pana la 0.7W/m2K, iar cu ferestrele din lemn stratificat va puteti incadra in aceste standarde.

Ferestre eco, logic!

Ferestrele din lemn stratificat au indicatori de carbon negative pe durata intregii vieti asa cum arata studiile de specialitate.

Copyright © 2015 Eurohale Construct.
Promovare online
facebook